Om odds

Att vara spelare är något som är mycket populärt. När du sedan ser till var de flesta spelar, så är detta idag koncentrerat till Internet. Här spelas det allt från poker, bingo, casino och betting online. Något som dock är mycket vanligt, är att de flesta spelare inte vet så mycket.

Nu spelar heller inte detta någon roll för många spelare, då de bara spelar för underhållning och för spänningen de får. Något som du dock inte kan förneka, är att en vinst alltid gör det hela roligare och bättre. I det fallet kan det då vara värt att läsa vidare och få mera information om betting och odds spel på nätet. Detta är något som många är intresserade av, vilket gör att det hela ska behandlas från början.

Vad är odds och betting

Som tidigare fastslogs så är betting direkt översatt till det svenska språket vadslagning. Det betyder då att du som spelar på odds, ägnar dig åt detta spel. När det gäller ett odds, så är detta något som din bookmaker har skapat. I Sverige använder de svenska bookmakers som finns på nätet decimalodds, vilket betyder följande. Du satsar på ett odds. Den summa du satsar kan du förlora, men om du vinner blir din vinst det satsade kapitalet gånger det odds du har på ditt spel.

Betting online blir således ett samlingsnamn för alla de olika sporter, marknader och speltyper som finns att spela på hos alla bookmakers på nätet. Vad detta idag är för många som älskar sport och spel, är att de får en möjlighet att vinna. Detta samtidigt som de också sätter extra krydda på ett spel eller en match som ökar spänningen när du ser den.

Så spelar du odds spel online

För att kunna spela på odds online, så måste du registrera dig hos en bookmaker som erbjuder detta. Det gör du genom att skapa ett spelkonto. Detta är något som idag kan göras både via dator eller direkt i din mobil. Det hela går mycket fort och du kan börja spela inom bara några minuter. För att kunna göra ditt första uttag av eventuella vinster på ditt spelkonto, kan du bli ombedd att verifiera din identitet. Detta är också något som går mycket snabbt och som ökar din säkerhet som spelare.

När du registrerat ett spelkonto hos en bookmaker online erbjuds du också alltid en sportbonus. Detta kan vara i form av ett riskfritt spel, gratisspel eller i form av bonuspengar att spela för. För att känna till var de bästa spelbolagen och de bästa sportbonusrna finns, väljer du alltid att läsa recensioner av spelbolagen. Ibland finner du även topplistor som listar de bästa och förmånligaste alternativen.

Historia bakom betting online

Något som måste fastställas redan från start, är att betting funnits i alla tider. Här är detta något som skapades genom spel med tärning och kort redan under romarrikets storhet. Ja, så enkelt är det. Betting betyder vadslagning, och du kan slå vad om precis vad som helst.

Hur som helst lever dagens spelare i den moderna bettingen som kallas för sportsbetting. Den finns idag representerad på nätet via massor av svenska och utländska bookmakers. Hur var det då allting började gällande online betting?

Bettingsidor på nätet lanserades så tidigt som mitten och slutet av 1990-talet, och blev snabbt något mycket populärt. Här kom ett alternativ till det svenska spelmonopolet, vilket gjorde att de som vill ha förändring verkligen fick det. När du väljer en bookmaker online får du också alltid en sportbonus som ny spelare. Något du inte erbjuds när du spelar i spelbutiken.

Populära odds spel – Betting på fotbollsmatcher

Helt naturligt är att det finns odds spel som är mera populära än andra. I det fallet brukar det mest handla om att spela betting på fotbollmatcher. Detta är det absolut mest populära över hela världen. Ja, bortsett från USA med amerikansk fotboll, och Kanada med NHL.

Efter detta finner du även andra sporter såsom handboll, ishockey, bandy och NBA som mycket populära val för svenska spelare på odds. Något som också är på kraftig frammarsch är e-sport, som för varje dag som går tar mera mark på spelmarknaden.

När det handlar om att spela på odds rörande de speltyper som finns, är det alltid 1×2 bets som är mest populärt. Detta med anledning att det finns störst spelutbud inom detta område, samt att det också är det sätt som olika tips spelas på.

Odds på trav – Flera spelare för varje dag

Gillar du hästar och travsport? Ja, då är du en av alla de moderna spelarna. Idag är det populärare än någonsin att spela odds på trav. Tidigare var det bara ATG som erbjöd detta med bra kvalitet. Numera har flera bookmakers online gett sig in i leken. Faktum är att det faktiskt finns en rad olika spelbolag som koncentrerar sig inom detta område. Kanske blir dessa till och med i framtiden en konkurrent till det stora mäktiga spelbolaget ATG.

Svenska Spel – Det klassiska Oddset

En av de som naturligtvis fortfarande är störst gällande spel på odds i Sverige är Svenska Spel. Detta är det svenska spelmonopolet, och den enda som får bedriva spel i det fysiska näringslivet. Hur som helst är det inte alla som gillar detta och istället väljer ett spelbolag online. Dock finns det ingen som kan förneka att svenska Spel erbjuder bra och populära spel, spelformer och sporter när du vill spela på odds.

Här kan du exempelvis ta Svenska spels Oddset, som är ett av de mest klassiska spelen på odds. Detta och många andra kan du nu också sedan länge spela online hos Svenska Spel på nätet. Här har allt moderniserats och fungerar perfekt i mobiler, surfplattor och datorer.

Spela med en bra oddsbonus

Något som är viktigt för de flesta som spelar på odds online, är att spela med en oddsbonus. Detta är faktiskt en av anledningarna till att så många vänder sig bort från Svenska Spel. För att idag få odds bonus så måste du välja ett fristående spelbolag online. Naturligtvis är det också så att det är en fördel att spela med odds bonus.

En odds bonus är något du får gratis som ny spelare hos ett spelbolag på nätet. detta kan du få genom att göra din första insättning. Hur du än vänder och vrider på det hela så betalar du inget för den bonus du får extra att spela med. Det du ska se till när du väljer en bra odds bonus är det som kallas för omsättningskrav. Detta är alltid bäst när du väljer en bookmaker som ger dig gratisspel eller riskfritt spel istället för bonuspengar att spela för.

Odds spel – Den bästa spelupplevelsen

När du spelar på odds online, vill du naturligtvis också försäkra dig om att få den bästa spelupplevelsen. För att få detta måste du välja ett spelbolag du verkligen trivs med. Här är det då viktigt att du får en skön sport bonus med lågt omsättningskrav.

Utöver detta vill du också få ett stort spelutbud med höga odds på dina spel. Idag är även valet mellan livebetting och klassisk betting ett givet val hos de flesta bookmakers online. Får du sedan ett spelbolag som erbjuder livestreaming med bra kvalitet, så har du förmodligen gjort det bästa tänkbara valet för bra odds spel online. Det finns många andra odds, och du kan läsa mer om Övriga odds här.